4 savjeta za tijelo bez celulita

Celulit je problem većine žena, a najčešće se javlja na području bedara, stražnjice, trbuha, nadlaktica i donjeg dijela leđa.

Postoje brojni faktori koji povećavaju rizik od nastanka celulita. Oni, na koje ne možete uticati, su genetika i hormonalni poremećaji, a na sve ostalo možete. Stručnjaci donose 4 savjeta pomoću kojih ćete rizik od celulita svesti na minimum.

Povećajte unos vode

Celulit je kombinacija vode i masti. Što više vode pijete, to se ona manje zadržava u tijelu. Povećanjem unosa vode ćete smanjiti nakupljanje masti u tijelu

. Stručnjaci ističu da je adekvatan unos vode ključan za zdravlje cjelokupnog organizma, što se u konačnici odražava na vašoj koži.

Prestanite pušiti

Pušenje je jedan od razloga zbog kojeg nastaje celulit. Pušenjem se oslabljuje vezivno tkivo, koje je najvažniji faktor u prevenciji celulita. S pušenjem prestanite što prije kako biste spriječili nastanak oštećenja vezivnog tkiva.

Zdrava prehrana

Zdravom i uravnoteženom prehranom ćete tijelu osigurati sve potrebne nutritivne tvari. Smanjit ćete rizik od nakupljanja suvišnih kilograma, koji značajno utiču na izgled vaše kože i povećavaju rizik od nastanka celulita.

Poboljšajte cirkulaciju krvi

Dobra cirkulacija krvi će osigurati pravilnu potrošnju i apsorpciju nutritivnih tvari. Za poboljšanje cirkulacije krvi su najbolje aerobne vježbe i masaža.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.