Abelard Tahiri: Umjesto da održi sastanak vlade Kurti u inostranstvu

Poslanik Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri kritikovao je kosovskog premijera Aljbina Kurtija da još uvek nije sazvao sednicu vlade, ali je, umesto toga otputovao van Kosova.

“Čudno je i bez presedana kako Vlada Kosova na čelu sa Aljbinom Kurtijem, čak i nakon nedelju dana od svog formiranja, još nije održala sastanak i još uvek nije obelodanila program upravljanja. Umesto toga, premijer je odlučio da poseti inostranstvo”, napisao je Tahiri u postu na Fejsbuk nalogu.

Naglasio je da je Kurtijeva poseta Albaniji “zamaglivanje očiju”, koju on pokušava da “proda kao uobičajen posao”, a da još uvek ne okuplja svoj kabinet da bi postavio osnovne zadatke, niti predstavlja program upravljanja kojim bi se prepoznala politička, ekonomska i socijalna orijentacija glavnih tema za Kosovo.

“Njegova poseta, iako još nije obavio ni osnovnu funkciju premijera, tipična je najava njegovog političkog stila neodgovornosti i prevare, koji pokušava da nam proda kao uobičajen posao premijera”, istakao je Tahiri.

Ukazao je i da zabrinjava Kurtijevo neodgovorno ponašanje prema očekivanjima građana koji s pravom zahtevaju da znaju program prioriteta za Kosovo.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana