ADVOKAT SE OGLASIO I OTKRIO SVE DETALJE: Mikiju Đuričiću zbog nasilja nad ženama prijeri pet godina robije

Ovim povodom oglasio se advokat Vićentije Darijević, koji je objasnio da postoji osnovana sumnja da su u radnjama ovog lica ispunjena obilježja dva krivična djela Nasilničkog ponašanja

Mikiju Đuričiću prijeti kazna zbog nasilja nad Suzanom Perović i Nadeždom Biljić u rijalitiju.

Ovim povodom oglasio se advokat Vićentije Darijević, koji je objasnio da postoji osnovana sumnja da su u radnjama ovog lica ispunjena obilježja dva krivična djela Nasilničkog ponašanja iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika Republike Srbije.-Dakle, nasilničko ponašanje izvršeno i prema Suzani, kao i prema Nadeždi. Za ovo krivično djelo preduzima se krivično gonjenje po službenoj dužnosti od strane nadležnog osnovnog javnog tužilaštva. Za krivično djelo iz člana 344 stav 2 Krivičnog zakonika, propisana je kazna zatvora u rasponu od 6 mjeseci do 5 godina.

Zakonik predviđa i eventualnu mogućnost da se za ovo krivično djelo izrekne i blaža krivična sankcija od zatvorske kazne, poput uslovne osude. Da li će neko biti oglašen krivim za krivično djelo, koja će eventualno vrsta i težina krivične sankcije biti izrečena, zavisi od odluke samog suda, odnosno od svih onih činjenica i okolnosti koje utiču na utvrđivanje eventualne krivice okrivljenog, kao i vrstu krivične sankcije, što se sve utvrđuje u krivičnom postupku-rekao je Vićentije.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana