AKO STE NA ANDROIDU, OPREZ: Nipošto ne ignorirajte nove Googleove „zakrpe“, DEVET ih je KRITIČNO

Ovog mjeseca iz Googlea bi trebale stići 33 softverske nadogradnje za operativni sustav Android. Njih devet označene su kao kritične, pa nemojte propustiti instalirati ih

Serija sigurnosnih nadogradnji za Android kojima će nas Google zasuti tijekom srpnja odnose se na razne dijelove i aspekte tog operativnog sustava, kao i hardverske komponente, uključujući i Qualcommove.

Među kritičnim nadogradnjama je, primjerice, jedna koja može omogućiti hakeru pokretanje programa na vašem uređaju na daljinu ako vas uspije nagovoriti na otvaranje posebno izrađene datoteke sa zlonamjernim softverom.

Druga može zaobići vašu privolu kako bi dobila pristup dodatnim dozvolama za pristup dijelovima vašeg uređaja i sadržaja na njemu. Što se hardverskih komponenti tiče, bit će zakrpani propusti vezani uz WLAN i zvuk, između ostalog.

Navodno niti jedan sigurnosni propust pokriven ovom serijom nadogradnji zasad još nije objavljen, niti je dosad otkriveno kako ih se zlorabi. Ipak, preporučamo instalaciju ovih sigurnosnih softverskih nadogradnji čim postanu dostupne za vaš uređaj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook