Andrea Penezić nominirana za najbolju rukometašicu svijeta

Ivano Balić jedini je hrvatski rukometaš koji je osvojio naslov najboljeg svjetskog igrača u izboru IHF-a. Rukometni genijalac taj naslov odnio je dvaput, 2006. i 2003. godine. Ovaj put Svjetska rukometna federacija među petoricu nominiranih za 2011. godinu nije uvrstila niti jednog hrvatskog rukometaša.

Rukometni stručnjaci izabrali su pet velikana svjetskog rukometa, a internetskim glasovanjem na službenim stranicama IHF-a o pobjedniku će od danas odlučivati rukometni obožavatelji i predstavnici medija. Najbolji rukometaš 2010. godine bio je Čeh Filip Jicha iz Kiela koji i ove godine ima priliku uzeti titulu najboljeg.  Uz njega nominirani su Luc Abalo, Mikkel Hansen, Thierry Omeyer i Nikola Karabatić.

U ženskoj konkurenciji Hrvatska ipak ima svoju predstavnicu. Naravno, to je Andrea Penezić, vjerojatno i najbolja svjetska rukometašica u ovom trenutku. Svoju potvrdu velike forme mogla bi dobiti upravo u ovom glasovanju. Hrvatska nikada do sada nije imala čast da okruni najbolju svjetsku rukometašicu u ovom izboru.

Andrea je bila najbolja hrvatska igračica na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a izabrana je i u najbolju sedmorku prvenstva. Rođena je 1985. godine, a trenutačno igra za slovenski Krim iz Ljubljane te je triput izabrana za najbolju hrvatsku rukometašicu (2008., 2009. i 2011.)

Nominirane za rukometašicu godine

Andrea Penezić (Krim i Hrvatska)
Andrea Lekić (Györ i Srbija)
Heidi Löke (Györ i Mađarska)
Allison Pineau (Metz i Francuska)
Katrine Lunde-Haraldsen (Györ i Norveška)

Nominirani za rukometaša godine

Luc Abalo (Atletico Madrid i Francuska)
Mikkel Hansen (AG Kobenhavn i Danska)
Thierry Omeyer (Kiel i Francuska)
Filip Jicha (Kiel i Češka)
Nikola Karabatić (Montpellier i Francuska)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.