Auto uletio u kafić, jedna osoba poginula, četiri teško povrijeđene (VIDEO)


Automobil marke Audi, u kojem su bila dva putnika, danas oko 10.30 sati po lokalnom vremenu uletio je kroz izlog popularnog kafića koji se nalazi u frekvetnoj ulici Westerhama.

Iz South East Coast ambulante saopštili su da je žena u šesdesetim godinama preminula. Četiri osobe su teže povrijeđene, dvije su prevezene u bolnicu St George u Londonu, a dvije u bolnicu Princess Royal u Farnboroughu. Jedna žena je pretrpjela lakše povrede i ona se nalazi u bolnici u obližnjem Pemburyju, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema izvještajima lokalnih medija, vjeruje se da su dvije osobe iz automobila među četvero teže povrijeđenih. Svjedoci nesreće navode da se u trenutku udara automobila u izlog kafića čuo prasak kao da je eksplodirala bomba. Automobil je navodno ranije viđen kako pretiče druga vozila i kreće se velikom brzinom.

Iz policije oblasti Kent, koja se nalazi u jugoistočnoj Engleskoj, potvrdili su da su o nesreći obaviješteni u 10,32 sati po lokanom vremenu i da je u toku uviđaj, te da ne mogu dati više detalja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.