Barca želi dječaka koji je uzburkao Evropu: Hoće li im uspjeti?

Ne staje prava mala histerija u engleskim medijima oko Adnana Januzaja.

adnanZabio je Sunderlandu dva pogotka i okrenuo utakmicu u korist svog Manchester Uniteda. Spasio je svog trenera Davida Moyesa novih potresa i preko noći postao kontinentalna zvijezda.

Za Adnana Januzaja, koji je porijeklom s Kosova, ali rođen u Belgiji, otima se nekoliko reprezentacija. Belgija i Albanija (kasnije i Kosovo) su favoriti, no engleski mediji špekulišu kako bi ga htjela i Turska (zbog djeda i bake s majčine strane), ali i Srbija. Hrvatska se ne spominje i još uvijek ne znamo otkud HNS-u kako mu je majka Hrvatica.

‘Trenutno međunarodni fudbal nije nešto o čemu puno razimišljam. Moram se usredotočiti na United jer je ovo sada najvažniji dio moje karijere’, kaže Adnan.

Ističe mu ugovor u Unitedu

No, ne bore se za njegove usluge samo reprezentacije već i klubovi. Ugovor u Manchester Unitedu mu ističe, a o novom se još ne pregovara. Odlaskom Sir Alexa Fergusona produljenje ugovora mladom Januzaju je prolongirano. No, sada United mora reagovati. Navodno je Moyes već razgovarao s njegovim roditeljima.

Engleski štampa tvrdi kako je Januzaj belgijskom selektoru Marcu Wilmotsu otkrio kako će ostati u Manchesteru. Ali Daily Mail donosi priču o interesu Barcelone za mladog veznjaka. Skauti iz Katalonije pratili su ga još u Anderlechtu, ali ga je uspio potpisati Ferguson.

Nevjerovatno je to što bi ga Barcelona, ukoliko ga nagovori na transfer, Januzaja dobila potpuno besplatno. Ugovor mu traje još osam mjeseci, a poziv Barce rijetki odbijaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.