Bargo Band 13. aprila najavljuje veliki muzički spektakl u Švicarskoj u gradu Lausanne (Lozana)

U organizaciji “ASSOCIATION DE GORA”, 13. aprila, 2019. godine u švicarskom gradu Lausanne (Lozana) održat će se “Goransko Druženje”, muzički spektakl kakav se rijetko viđa u ovom djelu Evrope. “ASSOCIATION DE GORA” sa sjedištem u Lozani u Švicarskoj je nova humanitarna asocijacija i vrijedno je pomenuti da će sav prihod sa “Goranskog Druženja” ići u humanitarne svrhe. Cilj asocijacije je da podrži projekte kao što su:

• Odrzavanje i promovisanje kulture i tradicije
• Organizovanje skupove i druženja
• Organizovanje aktivnosti u cilju prikupljanja pomoći
• Pomoć starijim i nesposobnim u oblasti Gore

Inače kada je u pitanju sama manifestacija najavljena 13. aprila, 2019. godine, pored mnogih učesnika i stavaralaca u kulturno – umjetničkom životu, publici će se predstaviti i naš poznati harmonikaš, klavijaturista i solo pjevač, Enes Bajra poznatiji kao “Bargo” koji kroz pjesmu i melodije iz rodnog kraja njeguje i afirmiše kulturnu tradiciju svih zajednica koje žive na Kosovu.

Za “Bargo Band” u čitavoj našoj Dijaspori, kada je u pitanju pjesma, igra, naša stara tradicionalna muzika, nema ko nije čuo i nema ko ga nije slušao i veselio se uz zvuke i stihove ovog uspješnog muzičara. 

Poznati Bargo sa svojim “Bargo Bandom” nastupa po svim državama Evropske Unije, počev od Njemačke, Švicarske, Austrije, Francuske Belgije, pa do Luksemburga.

“Bargo Band” sa svojim stilom, pofesionalnošću, bogatim repertoarom i izvođenjem svim žanrova muzike pravi je vaš izbor!

“Bargo Band” je taj koji će Vaše veselje pretvoriti u eksploziju dobrog raspoloženja.

Pozovite, “Bargo Band” Vaš san pretvara u stvarnost i garantuje dan za pamćenje!

Telefoni za Njemačku: + 49 (0) 1627288452 i + 49 (0) 17631453943

Telefon za Kosovo: + 377 (0) 44 356 416

 

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana