Beba podlegla nakon što je ispala iz očevih ruku

BEBAISPALA

Neopisiva tragedija zadesila je mladi par koji živi u sarajevskoj ulici Hendek na broju 9 u Sarajevu u kojoj je stradala njihova tromjesečna kćerka.

Suze i očaj

Sarajevska policija je, naime, obaviještena prekjučer oko 13.30 sati da se u stanu na broju 9 nalazi beživotno tijelo tromjesečne bebe Ž. E. Na mjesto događaja odmah je upućena uviđajna ekipa i vještak medicinske struke.

Prema riječima Jasmine Omićević, portparola Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, uviđajnom ekipom rukovodio je tužilac koji je naložio obdukciju tijela bebe. Nakon što dobije rezultate obdukcije, Tužilaštvo će odlučiti koje će daljnje zakonske radnje poduzeti.

Otac preminule bebe, koja inače ima sestru blizanku, još je u šoku i kroz suze nam je rekao da je djevojčica umrla nesretnim slučajem.

Obaviti obdukciju

– Igrao sam se s jednom od curica, dok je druga spavala u sobi. Druga beba se probudila i otišao sam u spavaću sobu i uzeo i nju u naručje. Krenuo sam s obje bebe u naručju prema dnevnom boravku. Sapleo sam se o jorgan koji je bio na podu i pao s bebama – kazao je kroz suze Mirsad Š.

Bebi, koja je smrtno povrijeđena, nije bilo pomoći, dok su za njenu sestru, prema riječima roditelja, ljekari kazali da je sve uredu.

Hamza Žujo, sudski vještak medicinske struke, kazao je da vanjskim pregledom tijela nisu utvrđene povrede, te da će uzrok smrti bebe biti utvrđen obdukcijom, koja bi trebala biti urađena u utorak.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.