Bespomoćni otac: “Molim vas pustite moju ženu i dijete da umru”!

Marlis je u novembru pretrpjela moždani udar koji je doveo u stanje kome, a plod u njenom stomaku u vrlo opasnu situaciju. Erik je postao svjestan jezive činjenice – dijete koje se razvija u tijelu njegove žene možda je pretrpjelo jezive smetnje u razvoju. Uslijedila je odluka koja ledi krv u žilama.

“Moja žena i ja smo viđali slične situacije tokom godina rada u zdravstvu. Znam šta bi Marlis željela u ovakvoj situaciji, a to je da ugasimo aparate, da ne živi ovako”, odlučan je skrhani muž koji bespomoćno moli da se zanemari zakon koji zabranjuje gašenje aparata trudnim ženama.

“Ne slažem se za tim zakonom”, kaže Erik koji tvrdi da je obećao svojoj ženi da neće dozvoliti ovakav scenario ako se ikada nađu u sličnoj situaciji.

Prošlo je 18 nedjelja trudnoće, a Marlis će u komi morati iznijeti cijeli period razvoja djeteta nakon čega će, po zakonu, beba doći na ovaj svijet uprkos tome za šta se otac zalaže.

“Ne znaju koliko je plodu bio uskraćen kiseonik, niti hrana ali ja znam kakav me izazov čeka kada se rodi. Užasno mi je. Teško je kada te život dovede u situaciju da poželiš da srce tvoje žene stane”, rekao je Munjoz koji iz braka s Marlis već ima jednogodišnjeg sina Matea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.