Bijeli nišani, novi vizuelni identitet Memorijalnog centra Srebrenica

Memorijalni centar Srebrenica predstavio je novi logotip i vizuelni idenitet ove institucije koji će se u budućnosti koristiti u komunikaciji prema javnosti.

Idejno rješenje novog vizuelnog identiteta osmislio je i razvio kreativni tim agencije “Fabrika” koji je svoj rad na ovom projektu realizirao “pro bono”, kao donaciju i izraz podrške radu Memorijalnog centra.

– Izuzetno nam je zadovoljstvo što imamo priliku da radimo sa ‘Fabrikom’ i što smo dobili njihovu podršku na ovaj način. Uvijek smo smatrali izuzetno važnim da Memorijalni centar Srebrenica dobije svoj jedinstveni vizuelni identitet koji će našu instituciju učiniti prepoznatljivom u svijetu, baš na onaj način kako je to ‘cvijet Srebrenice’ kao univerzalni simbol genocida u Srebrenici učinio za okupljanje organizacija i ljudi koji se aktivno bore protiv negiranja genocida širom svijeta- rekao je direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

Predloženi vizuelni identitet danas je usvojio Upravni odbor Memorijalnog centra Srebrenica. Ključni motiv nove oznake su prepoznatljivi bijeli nišani mezarja u Potočarima.

Agencija “Fabrika” je također pripremila i kratki video povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici na engleskom i bosanskom jeziku, a koji će biti predstavljen javnosti i ustupljen na besplatno korištenje svim medijima krajem ove sedmice.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana