Boljka mnogih žena: Šta još ne znaš o masnim naslagama

Sve žene se užasavaju masnih naslaga i neprestano se bore kako bi ih smanjile, prekrile ili, ako smo sretne, ne bi ih uopće dobile. Ipak, neke informacije o tim napasnim naslagama nisu nam poznate.

1. Zaista postoje dijelovi tijela gdje je bolje ili lošije imati masne naslage. Opasnost za zdravlje predstavljaju naslage u području trbuha i struka. One nastaju pod utjecajem stresa i nastavljaju se nakupljati pod stresom pojačavajući osjećaj gladi i umora. Unosom omega 3 kiselina i probioticima smanjuješ te negativne učinke.

2. Kod tjelovježbe često se očekuje brzi napredak. Međutim, treba imati strpljenja jer trošenje kalorija prethodi trošenju masnih naslaga. Što više kalorija potrošiš tokom vježbanja, stvorit ćeš veći manjak i sukladno tome gubiti masne naslage. Vještina gubljenja suvišnih kilograma krije se u intenzivnom treningu – izmjeni teških i lakših vježbi, kako bi u što kraćem vremenu potrošila što više kalorija.

3. Višak kilograma utječe na tvoje raspoloženje i ne samo na tipičan način. To je posebno vezano s viškom masnih naslaga s područja trbuha, piše Index. Studije su pokazale kako je hormon kortizol, koji po utjecajem tih naslaga „poručuje“ mozgu da si gladna i umorna, također vezan uz duže periode lošijeg raspoloženja. Pozitivan učinak u tom slučaju može imati tamna čokolada i jogurt.

4. Celulit nije boljka samo onih s visokim postotkom masnoća. Zlosretne rupice tvore masne naslage koje se nalaze odmah ispod sloja kože, a vezivno tkivo ih naglašava. Jačajući mišiće putem vježbanja i istovremeno trošenje masnih naslaga može umanjiti pojavljivanje celulita. No, anti-celulitne kreme i losioni nikako ne uklanjaju te masne naslage. Mogu samo minimalno zagladiti kožu i time pomalo sakriti rupice, ništa više.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.