Bosanka osvojila Hollywood

eminahadzic

Emina Hadžić, mlada bosanskohercegovačka dizajnerica s londonskom adresom, već je oduševila Britance sa svojim brendom La Luna London, a sada je krenula u pohod i na Ameriku.

Emina je tako postala veoma popularno dizajnersko ime među pripadnicama holivudske društvene scene. Naime, preko posredništva u Los Angelesu, Eminine su haljine naručile poznate ljepotice poput Cameron Diaz, Kim Kardashian i Mile Kunis, a haljine ove talentirane dizajnerice svidjele su se i britanskim suprugama fudbalerima, Abbey Clancy i Sylvie Van Der Vaart, koje su također naručile neke od haljina.

Njezine haljine već su javno nosile 30-godišnja američka glumica Scottie Thompson, koja je Emininu kreaciju nosila na snimanju za decembarski broj američkog časopisa Regard.
Najbolje od svega je što 28-godišnja Emina iza sebe ima tek jednu kolekciju, druga bi uskoro trebala biti gotova, pa će se za njezino ime sasvim sigurno čuti još i više.

Inače, Emina se još kao dijete s roditeljima preselila u London, grad po kojemu je njezin brand La Luna London i nosi ime. Već se godinama nalazi u sretnoj vezi s fudbalerom iz Pule, Stivenom Rivićem, koji trenutno igra za bundesligaški nogometni klub FC Kaiserslautern, a nekoć je bio član hrvatske U-21 fudbalske reprezentacije, piše Magazin.

U svom radu Emina je inspirirana dizajnerskim legendama kao što su Oscar de la Renta te Christian Dior, a inspiraciju osim u ženama Hollywooda pronalazi i u ženama koje svakodnevno sreće na ulicama britanske metropole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.