Bošnjačka zajednica kulture “Preporod“ Kosova čestita 15. april, Dan Armije Bosne i Hercegovine

Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitamo 15. april-Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovaj datum je jedan od nabitnijih datuma države Bosne i Hercegovine koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili.

15. april je važan datum u cijeloj historiji Bosne i Hercegovine, jer da Armija RBiH nije stvorena, do danas možda ne bi bilo ni BiH. Armija RBiH je priča o znanim i neznanim junacima, o stotinama heroja i našim šehidima i palim boricima i svim građanama BiH koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo pod suncem bosanskim.

Tim povodom u ime bošnjačke zajednice kulture “Preporod“ Kosova, kao i u ime bošnjačke zajednice na Kosovu, a povodom 15.aprila, Dana Armije Bosne i Hercegovine, upućujemo najiskrenije čestitke svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, Državi Bosni i Hercegovini, kao i našim dragim sunarodnjacima, kako u Bosni i Hercegovini tako u dijaspori, ali i Bošnjacima širom svijeta, ma gdje oni bili, stoji u saopštenju bošnjačke zajednice kulture “Preporod“ Kosova.

Neka nam Vas Dragi Bog poživi !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.