Iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje pozivaju na poštovanje mjera

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova pozvao je danas građane na saradnju, razumevanje i poštovanje novih prevntivnih mere, u borbi protiv koronavirusa, za koje je rečeno da su u funkciji spašavanja života i zdravlja stanovništva.

“Danas je počela primena novog ciklusa preventivnih mera protiv širenja kovida-19 na Kosovu. Budući da su ove mere u funkciji spašavanja i zaštite vašeg zdravlja, porodica i stanovništva u celini, molimo za razumevanje i saradnju u njihovoj primeni”, navodi se u saopštenju iz Instituta.

Preduzete mere su mere koje su preduzele i druge zemlje i koje su pokazale dobar učinak u suzbijanju pandemije, precizira se.

Nacionalni institut za javno zdravlje apeluje na građane da poštuju mere i tačan raspored kretanja koji je definisalo Ministarstvo zdravlja.

Kada izlazite u dozvoljenim časovima kretanja, molimo vas da poštujete mere fizičke distance, ne boravite u grupi, čak ni u dvorištima ili ispred komercijalnih i sportskih prostora, kako ne biste izlagali riziku sebe i svoje porodice, navodi se u apelu.

Institut skreće posebnu pažnju da se vodi briga o najstarijima i njihovim potrebama, kako bi ostali u kući.

“Molimo vas da sledite sve preporuke Nacionalnog zavoda za javno zdravlje. Držite fizičku udaljenost najmanje 2 metra i primenite potrebne higijenske mere. Pomozite nam malo, da vam puno pomognemo! Ostani kod kuće, ovo ti spašava život”, navodi se u poruci iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.