Britanski bokser se drugi put probudio iz kome

Bivši britanski boksač Nick Blackwell (26) probudio se iz kome mjesec dana nakon što je zadobio tešku ozljedu glave za vrijeme sparinga na kojem nije smio niti sudjelovati jer se u travnju umirovio nakon operacije glave i teške ozljede mozga koju je zadobio u borbi početkom godine.

Gotovo nevjerojatno zvuči priča bivšeg britanskog prvaka u poluteškoj kategoriji koji je u razmaku od šest mjeseci dva puta teško stradao u ringu, oba puta je završio u komi, nakon čega je operiran, ali se srećom, oba puta budio iz kome. Nažalost, liječnici smatraju kako će nakon druge operacije imati trajne posljedice, čak je moguća i paraliza.

Blackwell je ožujku ove godine u Londonu branio naslov britanskog prvaka u poluteškoj kategoriji protiv Chrisa Eubanka Jnr, što je bila Blackwellova treća obrana naslova u karijeri. Blackwell je u toj borbi dobio čitav niz jakih udaraca, a borba je prekinuta u 10. rundi nakon što je liječnik procijenio kako Blackwell ne može nastaviti borbu zbog otekline iznad njegovog lijevog oka. Mladi Englez se nakon borbe srušio i prevezen je u bolnicu gdje je zbog krvarenja u mozgu završio u induciranoj komi. Na kraju se oporavio, ali je koncem travnja objavio prekid karijere.

Dobio je trenersku licencu i počeo raditi s mladim boksačima. Međutim, u studenom je ponovo ušao u ring i to kao sparing partner Hasanu Karkardiju koji se pripremao za borbu protiv Chrisa Hobbsa. Tijekom sparinga se srušio i hitno je prevezen u bolnicu gdje su mu liječnici morali ukloniti dio lubanje kako bi smanjili pritisak na mozak. Više od mjesec dana je bio u komi, a na sam Božić se probudio.

“Bilo je to božićno čudo. Dočekao nas je sa smiješkom na licu. Međutim, ispred Nicka je dugačak oporavak, a pitanje je s kakvim posljedicama. U ovom trenutku to je sve nevjerojatna vijest, on je borac u srcu, sigurno,” kazao je njegov otac John.

Za sada nikome nije jasno zašto je Blackwell uopće ušao u ring znajući što je sve prošao nakon borbe s Eubankom koji je njegov potez opisao ‘apsolutnim ludilom’

“Nikome nije jasno zašto je Nick ponovo ušao u ring. Shvaćam koliko može biti jaka ljubav prema sportu jer i ja nosim tu ljubav. Ali postoji razlika između ljubavi prema sport i ovoga što je on učinio. Ja to ne mogu shvatiti. To je sramota, ali nadam se kako će se oporaviti i izvući pouke iz svojih pogrešaka,” kazao je Eubank Jnr.

Britanski Boxing Board of Control (BBBC) je otvorio istragu, a Hasan Karkardi i njegov trener Liam Wilkins su suspendirani.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook