Ćatić: Ovo su teški trenuci, ali vratit ću se još jači

Njemački bokser bosanskohercegovačkih korjena Adnan Ćatić, alijas Felix Sturm, najavio je svoj povratak u vrh evropskog boksa nakon kontraverznog poraza u meču protiv Australijanca Sama Solimana prije tri sedmice u Dusseldorfu (Njemačka).

Sturm je ponovo pregledao snimak borbe u kojoj je izgubio od Australijanca odlukom sudija i uvidio je gdje je pogriješio u toj borbi, saopćeno je iz Sturm Box-Promotiona.

– Dobro sam započeo borbu, ali napravio sam veliku grešku kada sam mu dao prostora za oporavak u drugoj rundi. Bio je potresen i trebao sam ga dokrajačiti. Umjesto toga dopustio sam mu da se vrati u meč i dozvolio da sudije odluče pobjednika. Nisam zadovoljan načinom na koji sam se borio, ali siguran sam da sam pobijedio u tom meču – izjavio je Sturm.

Istaknuo je da u toku bokserske karijere nikada nije naišao na tako neprofesionalan tim kao što je ‘Team Soliman’.

– Svaki dan im je nešto nedostajalo, stalno su prijetili da će otkazati borbu. Morao sam odraditi tri doping testa, a tražili su da u toku testiranja bude prisutan njihov predstavnik.  Pravili su probleme i prilikom vaganja boraca, a saznali smo i zašto, Soliman je bio kilogram teži od dozvoljenog. Ipak smo im izašli u susret i odgodili vaganje – objasnio je Sturm.

Savjetovao je atuelnom prvaku u srednjoj kategoriji po IBF verziji Danielu Gealeu, kojeg očekuje meč protiv Solimana, da sve reguliše putem ugovora kako bi izbjegao probleme s australskim timom i dodao da ne krivi Sama Solimana za ponašanje njegovog tima, već ga poštuje jer je pokazao izuzetnu hrabrost u proteklom meču.

Sturm je najavio povratak u ljetnom periodu.

– Radimo na velikom događaju koji će biti održan u ljetnom periodu. Trenutno ne mogu ništa više od toga kazati. Ovo su teški trenuci za mene, ali oko mene su odlični ljudi i siguran sam da imam još mnogo toga za pokazati u boksu – zaključio je njemački bokser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.