Čudotvorna biljka: Graviola liječi rak?!

Čudo prirode ubija ćelije raka i do 10.000 je jača od lijekova za hemoterapiju.

Graviola je biljka iz prašume Amazona koju lokalni stanovnici već vijekovima koriste u liječenju astme, problema sa jetrom, artritisa, bolesti srca. Zbog njene djelotvornosti nazivaju je “čudotvornom biljkom”.

Ova biljka je novi “hit” prirodne medicine i vijest o njoj se širi brzinom munje. Graviola je najpoznatija po djelovanju na ćelije raka. Prema procjenama nekih stručnjaka, graviola selektivno ubija ćelije raka i do 10.000 je jača od lijekova za hemoterapiju.

U liječenju karcinoma graviola djeluje na više nivoa:

–    uništava ćelije raka i ne postoje nuspojave
–    štiti imunološki sistem
–    pomaže u spriječavanju smrtonosnih infekcija
–    uspostavlja normalan rad organa

Prema laboratorijskim testovima jednog američkog proizvođača lijekova, ekstrakt biljke graviole ubija maligne ćelije 12 vrsta karcinoma.

Među njima su karcinom debelog crijeva, dojke, prostate, pluća i gušterače.

Spojevi stabla graviole i do 10.000 su jači od adriamicina koji se obično koristi u hemoterapiji. Za razliku od konvencionalnih lijekova, graviola ne šteti zdravim ćelijama, a efikasno ubija ćelije karcinoma.
Osim toga što djeluje na rak, graviola ima i druga ljekovita dejstva – djeluje protiv bakterija, gljivica i parazita, reguliše krvni pritisak i pomaže kod stresa, depresije i živčanih poremećaja.

Graviola (Annona muricata) je zimzelena biljka porijeklom iz Srednje i Južne Amerike. Danas raste u Meksiku, na Karibima, Kolumbiji, Peruu i Venecueli. Moguće ju je naći u Africite i jugoistočnoj Aziji, prenosi Kurir.

Graviola živi u područjima visoke vlage u kojima su zime relativno tople jer ova biljka ne podnosi temperature ispod 5 stepeni.

Graviola ima slatkast ukusa kojeg upoređuju s kombinacijom ananasa i jagoda s kremastom notom koja podsjeća na kokos ili bananu. Plod graviole možete jesti u sirovom obliku ili od njega možete praviti sok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.