Revolucionarna dijeta: Med prije spavanja – manje kila

Dok većina dijeta savjetuje da se ne jede ništa prije nego što odete u krevet, oni zastupaju suprotnu teoriju.

Otac i sin Majk i Stjuart MekInes su okrenuli tradicionalne teorije o dijetama na glavu sa svojim programom hibernacijske dijete.

Dok većina dijeta savjetuje da se ne jede ništa prije nego što odete u krevet, oni zastupaju suprotnu teoriju.

Šokantno, glavni dio hibernacijske ishrane se sastoji od uzimanja dvije kašike meda prije nego što odete u krevet.

Majk MekInes je farmaceut, a Stjuart MekInes je nutritivni stručnjak. Oni su proveli nekoliko godina istraživanja prije nego što su lansirali svoju teoriju o tijelu i gubitku težine.

Oni tvrde da su med i fruktoza u medu goriva jetre i da stimulišu oslobađanje hormona za oporavak, koji će regenerisati tkiva u tijelu, ali i sagorijevati masti dok spavamo.

Iako je glavna karakteristika hibernacijske dijete uzimanje meda prije spavanja, rečeno je da je za maksimalan efekat potrebno raditi vježbe otpora i imati svakodnevni plan zdrave ishrane.

Majk i Stjuart su takođe objavili knjigu istog imena. Knjiga detaljno objašnjava teorijsku pozadinu njihove dijete. Med je, naravno, bio viđen kao “superhrana”.Vijekovima je med smatran za hranu i lijek u skoro svim kulturama koje su ga poznavale. Med je prirodni slatkiš i izuzetno hranjiv. Sadrži vitamine B6, B1, B2 i B5.

Kreatori hibernacijse dijete kažu da uzimanjem dvije kašike meda prije spavanja, bilo direktno iz tegle ili u toplom napitku, utiče na zadržavanje vašeg nivoa šećera u krvi uravnoteženim dok vaši hormoni oporavka regenerišu tijelo, a masti se sagorijevaju.

Knjiga govori mnogo o prednostima meda i predstavlja planove obroka za doručak, ručak i večeru koje možete inkorporirati u svoju ishranu.Takođe, opisuje neke vježbe korak-po-korak.

Pored konzumiranja meda prije spavanja koncept ove dijete je sličan čitavom nizu drugih dijeta na tržištu.

Uključivanje vježbi i zdrave ishrane znači da, čak i ako je vaš gubitak težine uspješan, nećete znati da li je pomogao med prije spavanja ili promjena u načinu života koji je doveo do ovog gubitka težine, prenosi Dijetaplus.com.

Uzimanje meda pred spavanje ne može biti zgodna navika za one koji pate od dijabetesa.

Postoji veliki broj dijeta koje se prodaju u vidu knjiga na tržištu danas, ali tu je malo naučnih podataka o njihovoj efikasnosti.

Na kraju, ne postoji pravi dokaz da ova dijeta funkcioniše, ali ako želite da imate zdravstvene koristi od korisnog sadržaja meda uvijek možete probati uzimanje dvije kašike prije nego što odete na spavanje. Osim toga, plan obroka ne nudi nikakve pomake u odnosu na druge dijete da bi knjiga “Hibernacijska dijeta” bila vrijedna kupovine. Ona, osim teorije o uzimanju dvije kašike meda pred spavanje, jednostavno nema da ponudi ništa naročito onima koji žele da izgube težinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.