Čvrsta podrška nezavisnom Kosovu

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je kosovskim vlastima petu godišnjicu proglašenja nezavisnosti, saopštila je Ambasada SAD u Prištini.

“U ime predsjednika Obame i naroda SAD, sa velikim zadovoljstvom upućujem najljepše želje narodu Republike Kosovo povodom obilježavanja pete godišnjice nezavisnosti 17. februara”, navodi se u Kerijevoj poruci.

Državni sekretar SAD naveo je u poruci da je prethodna godina bila jedna od najvećih prekretnica za Kosovo “uključujući i okončanje nadgledane nezavisnosti Kosova, članstvo u Evropskoj banci za obnovu i razvoj, kao i napredak zabilježen u dijalogu sa Srbijom u normalizaciji odnosa”.

“Sjedinjene Države ostaju čvrsto posvećene u svojoj podršci nezavisnom, suverenom i višenacionalnom Kosovu”, poručio je američki državni sekretar Keri.

On je čestitao kosovskim liderima na posvećenosti izgradnji snažnijih demokratskih institucija, uvođenju novih mogućnosti za ekonomski razvoj, promociji vladavine prava i potvrđivanju puta Kosova ka evropskim integracijama.

“I dok obilježavate ovaj poseban dan, znajte da su Sjedinjene Države uz Kosovo kao partner i prijatelj. Čestitam praznik svim građanima Kosova i želim vam puno uspjeha u ovoj godini”, navodi se u čestitki američkog državnog sekretara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.