Da li je 11-godišnja odbjegla mlada pričom obmanula cio svijet?

Nada Al Ahad je djevojčica iz Jemena koja je pridobila simpatije svijeta snimkom na Jutjubu u kom govori kako je pobjegla od neželjenog braka na koji su je roditelji primoravali, samo uz pomoć ujaka.

Djevojčica je u tom snimku rekla i da će se prije ubiti nego što će se vratiti roditeljima, što je veoma potreslo gloobalnu javnost. Međutim Nadini roditelji tvrde da nisu pokušavali da je udaju, dok se djevojčica i dalje drži svoje priče.

Kada je organizovan susret izmađu Nade i njenih roditelja kako bi se utvrdilo o čemu se tačno radi, djevojčica se zaplakala i pitala moderatorku zbog čega vjeruje njima a ne njoj. 

Ramiza Al Erani, vodeći borac za ženska prava u jemenu, rekla je za CNN da je Nadina dobrobit na prvom mjestu. 

– Moramo da zaštitimo ovo dijete. Ne interesuje me ni ujak ni njeni roditelji, bitno mi je samo da to dijete bude bezbjedno kaže gospođa Al Erani. 

Pošto su se obje strane držale svoje priče, napravljen je dogovor da se Nada, njen ujak i njeni roditelji svi usele u istu kuću, s tim da će gospođa Al Erani biti Nadin zakonski staratelj dok se situacija ne razriješi. 

Ni Unija jemenskih žena, ni Društvo za zaštitu djece međutim ne vjeruju da su roditelji pokušali da na silu udaju djevojčicu. Ipak nedoumice ostaju otvorene.

[youtube]-J7_TKgw1To[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.