Dali će premijer Kosova ispuniti obećanje dato mještanima Župe kao što je to uradio u Hasu

Premijer Kosova Hashim Thaçi je rekao stanovnicima sela iz regiona Has da je odluka Vlade Kosova o konstituisanju novih opština Rogovo i Gjonaj nepovratna.

On je izjavio, da je odluka o formiranju ovih opština donijeta nakon zahtjeva građana ovog regiona i na osnovu obećanja koje je dao PDK.

“Ja sam ispunio obećanje koje sam dao Hasu. Ispoštovao sam vašu želju, i danas sam došao da vam čestitam na dobijanju novih opština”.

Premijer Thaçi je u subotu posjetio dvije opstine, Rogovo i Gjonaj, gdje je razgovarao sa građanima, i izjavio da u skupštini ima onih kojima ste dali glasove vi, a oni vrše najveći pritisak da se ne glasa za zakon o formiranju novih opština u Hasu.

Vršite pritisak na one kojima ste dali glas da glasaju za odluku vlade o formiranju novih opština”, rekao je Thaçi.

Šef Vlade Kosova je zatražio od Hasjana da ne glasaju za LDK.

On je izjavio da oni koji su glasali protiv formiranja ovih opština, ne zaslužuju nikakvu nagradu.

“Sutra ce doći da vam traže glasove, ali zasigurno nećete nagraditi one koji su glasali protiv ovih opština”, izjavio je Thaçi.

Da podsjetimo da je premijer Vlade Republike Kosova gospodin Hashim Thaçi u Rečanima 2009. godine, u prepunoj sali doma omladine, obećao mještanima Župe, da će za vrijeme njegovog mandata Rečane postati opština. Dali će ispuniti dato obećanje, ostaje da se vidi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.