Diler i otac 22 djece pomilovan zbog sedmomjesečnog sina

Hull je osuđena na 18 mjeseci zatvora jer je policija pronašla kod njega kanabis u vrijednosti 420 eura. No sudija je suspendovao kaznu nakon što je čuo da Hull treba pomoći svojoj 26-godišnjoj djevojci Emmi McNeil u odgoju sedmomjesečnog sina Barryja.

Hull živi od socijalne pomoći 10 godina tvrdeći da ne može raditi zbog bola u leđima koja je izazvana “stalnim trčanjem” za djecom.

“Volim djecu. Ne žalim ni za čim, iako ne razgovaram sa svima njima. Neka od njih i ne znaju da sam im otac. Nikada nisam trčao za ženama, uvijek su one mene proganjale. I jednostavno imam sreće da nakon jedne zajedničke noći one ostanu trudne”, rekao je Hull i istakao kako ne vjeruje u abortus, te da to nikada nije tražio niti od jedne žene.

Hull je uhapšen nakon što je policija pronašla kanabis u njegovoj kući. Policajci su otkrili i tekstualne poruke na njegovom mobitelu gdje govori mušteriji kako će odgoditi isporuku droge zbog rođenja djeteta.

Hull je priznao na Carlisle Crown sudu da koristi kanabis kako bi liječio poremećaj u disanju, a da ga je prodavao kako bi pokrio troškove. Iza sebe ima 31 presudu, ali nijedna nije u vezi sa drogom.

Narednih šest mjeseci Hull će biti pod prismotrom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.