Direktna prijetnja državi Bosni i bošnjačkom narodu

BDZ u saopštenju poziva, kako se navodi, sve humane ljude u Srbiji i Bosni i Hercegovini da se suprotstave politici izazivanja mržnje i nasilja, i da se udruženim snagama bore za mir, stabilnost i zajednički napredak u duhu međusobnog poštovanja.

BDZ je saopštila da Dodikove izjave izrečene u jučerašnjem duelu sa liderom LDP-a Čedomirom Jovanovićem, u Tanjugovom Pres klubu u Beogradu, nisu novina i ne predstavljaju iznenađenje niti bi bile shvaćene ozbiljno da, kako se navodi, “nismo imali priliku da prije nekoliko sedmica u Banjaluci gledamo demonstraciju podrške Dodiku i autorima genocidne tvorevine Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću od strane državnog i crkvenog vrha Republike Srpske”.

Ovakav odnos Beograda prema BiH izaziva uznemirenost građana, a posebno pripadnika bošnjačkog naroda. Jasno je da destabilizacija Bosne znači i nestabilnost okruženja, navodi se u saopštenju BDZ-a u kome se dodaje da “samo onaj ko negira genocid u BiH može davati ovakve izjave koje znače najavu rata i povratak u devedesete godine” prošlog vijeka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.