Djevojčica cijelu noć ležala pored tijela oca kojeg je ubio bivši zatvorenik

devojcicaotacmrtav

Dvanaestogodišnja djevojčica, čiji je otac Dragan Petrović (52) ubijen sjekirom u pokušaju da ćerku spase od silovanja bivšeg robijaša, provela je skoro cijelu noć uz tijelo oca, naga i krvava, ukazuju posljednji podaci u istrazi nezapamćenog zločina koji se dogodio u selu Vračev Gaj kraj Bele Crkve.

Osumnjičeni zločinac Rajko J. (27), za kojim je policija tragala 24 sata, uhapšen je juče i sproveden u pančevački sud, prenosi Blic.

Zločin se, kako je djevojčica ispričala, dogodio u nedjelju uveče, a ne u ponedjeljak ujutru kako se isprva pretpostavljalo. Sa njom smo razgovarali vrlo oprezno i postepeno, jer je u velikom šoku. Jedan za drugim otkrivali su se novi detalji, kao i taj da je ona pored tijela oca ubijenog udarcem sjekire po glavi, sklupčana provela cijelu noć, ne usuđujući se, iz straha, da izađe napolje i pozove pomoć – kažu za “Blic” iz MUP Srbije.

U kakvom stanju se nalazila teško je i pretpostaviti, jer je surovi ubica, nakon što je Draganu zadao smrtonosni udarac sjekirom, strgao garderobu sa djevojčice i lijegao preko nje, pokušavajući da je siluje.

 Djevojčica je u ponedjeljak ujutru u 9 sati došla kod nas i rekla da joj je otac krvav. Odmah sam pozvala Hitnu pomoć i rekla joj da me sačeka, a ja ću da odem da vidim šta se desilo. Tada mi je rekla da je u kući sve polomljeno i da je neki čovjek napao Dragana. Kad sam to čula, odmah sam pozvala policiju koja je ubrzo došla. Strašno je to što se desilo, niko ne može da se sabere od šoka – kaže Mirjana Jovanović, prva komšinica porodice Petrović.

Komšije Petrovića tvrde da oni nikada nisu bili problematična porodica i da se iz njihove kuće nikada nisu čule svađe.

 Dragan je sam podizao ćerku i svakog dana je vozio biciklom u školu – priča Mirjana drhtavim glasom.

U toku jučerašnjeg dana iz Austrije, gdje trenutno žive, u Vračev Gaj stigli su sin i starija ćerka nastradalog Dragana, koji su tek po podne, kada su sve istražne radnje završene, ušli u kuću.

Istovremeno, policija je juče oko 11 sati u centru Bele Crkve uhapsila osumnjičenog Rajka J. (27), bivšeg robijaša, rodom iz Banatske Palanke. U dvorište Petrovića on je u nedjelju uveče ušao na prevaru tražeći od djevojčice da mu da masku za maškaradu, koja se održava u selu, a onda je počinio stravičan zločin. Za sobom je, bježeći, bacio sjekiru, koju je policija pronašla i poslala na analizu.

U dosijeu osumnjičenog do sada su zabilježena dva silovanja, starice od skoro osamdeset godina, koje je počinio 2006. godine, a zatim i djevojčice ometene u razvoju. Prije pet godina pobjegao je iz zatvora sa još sedam zatvorenika, ali su svi poslije nekoliko dana pronađeni i vraćeni.

Osumnjičeni je juče sproveden na saslušanje u pančevački sud, gdje je ranije zbog silovanja bio osuđen na četiri i po godine, da bi, zbog dobrog vladanja, na slobodu bio pušten poslije tri odležane godine.

Mještani Vračevog Gaja kažu da osumnjičeni potiče iz ugledne porodice, ali da je oduvijek bio veoma problematičan. Sa sinom ubijenog Dragana Petrovića išao je u osnovnu školu, ali se nikada nisu družili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.