Djevojke, oprez: Izgubila pamćenje, kosu, nokte od korištenja… (FOTO)


Jednog dana jednostavno sam pala u nesvijest nasred kupatila, a potom je počela da mi ispada kosa i da mi otpadaju nokti… 

Ljekari su mi nedugo potom saopštili da je moje neobjašnjivo stanje u stvari posljedica dobro poznatog toksično šoka, rijetkog bakterijskog oboljenja koje se dobija usljed korištenja tampona, piše “Kurir“.

Džona priča i da joj je pored kose i noktiju počela da otpada i koža poslije čega su je ljekari stavili u stanje vještačke kome da bi lakše izdržala liječenje. Probudili su je poslije osam dana, ali se ničega nije sjećala. Čak ni svoje tri kćerkice koje nije ni prepoznala. Njen vanbračni partner Stiven (28) svakog dana joj je pokazivao sliku kćerki, ali ona nije znala ko su. Štaviše, nije znala ni ko je on. Mislila je da joj je brat.

Džoana nije bila samo u teškom fizičkom stanju. Činilo se da joj i mozak otkazuje pošto nije mogla da dovrši rečenicu, a ni da hoda. Sve to morala je da uči ispočetka, a oporavak je bio bolan i trajao dvije duge godine. Džoana danas kaže da zdravstveno i fizički nikada neće biti kao prije, ali da je srećna što je živa i što njene devojčice imaju majku.

Ljekari upozoravaju da tampon može biti opasan ako se ne koristi pravilno i da ga treba promijeniti poslije najviše 8 sati jer su krv, topla i vlažna sredina idealni za razvoj opasnih bakterija. Kada je riječ o noćnom korištenju tampona, ljekari poručuju damama da tampon ne moraju da mijenjaju usred noći već da to učine ujutru kad ustanu pošto je krvarenje slabije kad se leži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.