Velika prilika za Asmira: Courtois ozbiljnije povrijeđen, Begović prvi izbor Mourinha

Prvi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine izbio je u prvi plan kod Josea Mourinha nakon što se Thibaut Courtois povrijedio. 

Prema pisanju belgijskog lista Het Laatste Nieuws čuvar mreže belgijske selekcije koji je novu sezonu počeo kao prvi golman Chelseaja mogao bi s terena odsustvovati i do deset sedmica, što je prava šansa za Asmira Begovića da se izbori za bolji status u ekipi Plavaca.

Angažman Begovića tek će se sada ispostaviti kao pravi potez Josea Mourinha, pogotovo ukoliko medicinski izvještaji potvrde pisanje belgijskog lista.

Nakon kvalifikacione utakmice s Andorom Begović nam je kazao da se za Stamford Bridge odlučio zbog izazova, zbog vrhunske ekipe koju trenira odličan trener i koji nastupa u Ligi šampiona.

– Bio sam svjestan da je Chelsea veliki tim, ali ja sam želio novi iskorak u mojoj karijeri. Želio sam novi izazov, iako sam znao da je moj sadašnji klub imao jednog sjajnog golmana. Ipak, ja želim da se borim, nadmećem i napredujem – rekao nam je Begović nakon utakmice s Andorom.

Rijetki su pozdravili Begovićev prelazak u Chelsea, pribojavali su se sjajnog mladog belgijskog golmana, svi osim Asmira. Sada kada Courtoisa neće biti 10 sedmica Begović ima priliku i da izbori status prvog golmana, pogotovo ako Plavci krenu nizati dobre rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.