Dočekali: Majka im umrla, djeca u čitulji slavila

Oni tvrde da je preminula svu svoju djecu nemilosrdno zlostavljala još od rođenja, što nije prestalo ni kada su joj oduzeti i dodeljni hraniteljskim prodicama.

Nakon smrti Marijane Tereze Džonson-Redik (78) iz Renoa u Nevadi (SAD), šestoro preživjelih od ukupno osmoro njene djece objavilo je u lokalnom listu “Reno gazet džornal” čitulju u kojoj pokojnu majku najoštrije osuđuju i slave njenu smrt. Bizarna čitulja se, zbog svoje nemilosrdnosti i gorčine, proširila internetom, ali je ubrzo zabranjena.Ne obazirući se na staru izreku “o mrtvima sve najbolje”, i bez imalo žaljenja ili kajanja, autori ove čitulje, njen sin Patrik (58), šef ekološke komapnije, i ćerka Ketrin (57), nastavnica po zanimanju, kažu da tek sad mogu stvarno da odahnu, i da od majke nikad nisu doživjeli ništa lijepo.

Oni, naime, tvrde da je preminula svu svoju djecu nemilosrdno zlostavljala još od rođenja, što nije prestalo ni kada su joj oduzeti i dodeljni hraniteljskim prodicama, jer je pravo da ih vikendom dovodi kod sebe redovno koristila za razne vrste maltretiranja, koje je redovno uključivalo i premlaćivanje kožnim pojasom s metalnim nitnama.

Marijana se, nastavljaju oni, bavila prostitucijom i tjerala ih da spavaju na podu kad god su kod nje bile mušterije, a kada su odrasli, proganjala je i napadala sve osobe s kojima bi se zbližili, tako da su odavno prekinuli svaki kontakt sa njom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.