Dževadova firma odvodila Bošnjake u azil

Jedan od ministara u reformiranoj Vladi RS, kako sada stvari stoje, trebao bi biti i kadar SDA Dževad Mahmutović iz Zaklopače kod Milića, inače dugogodišnji predsjednik Regionalnog odbora SDA srednje Podrinje.

Osim njega, kandidat za ministarsku poziciju navodno je i SDA-ovac Zlatko Škerić iz Prijedora, ali, sudeći po stranačkim mišićima koji guraju Mahmutovića, Škerić nema nikakve šanse.

Mahmutović je odani kadar Sadika Ahmetovića, odnosno čuvar lika i djela Sulejmana Tihića. Nema pozicije na koju, i pored činjenice da u Podrinju godinama bez posla sjedi na stotine visokoobrazovanih Bošnjaka, ovaj nekadašnji „biznismen svega i svačega“ nije sjedao i s nje pare ubirao.

Svojevremeno kao Tihićev, odnosno Ahmetovićev kadar, sjedio je na funkciji savjetnika predsjednika NSRS. Usto, bio je i član Nadzornog odbora Fabrike duhana Sarajevo, obnašao niz stranačkih dužnosti i sve to vrijeme „uspješno“ vodio privatnu firmu „Meister“ u Živinicama.

Ipak, Mahmutovića Podrinjci znaju po zavadama podrinjskih Bošnjaka u kojima je nesebično učestvovao, ali i po činjenici da je, svojevremeno, preko njegove firme u evropske zemlje na azil izvezeno više Bošnjaka nego što ih je ikada za njega glasalo na stranačkim listama.

Uz sve poslove koje je radio Mahmutović je uspio i doktorirati. Saznajemo da je prije petnaestak dana, zahvaljujući SDA kadrovima na Univerzitetu u Tuzli, dobio poziciju na Pravnom fakultetu u Tuzli, piše Dnevni Avaz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.