Ekskluzivno: Seymour Hersh otkrio dokaz da su američki vojnici silovali muslimanske dječake pred njihovim majkama

Prema nekolicini globalnih mainstream medija, Pentagon prikriva uznemirujući video snimak koji nikada nije dat u javnost, kao niti ostatak nedavnog izvjestaja o mučenjima i torturama u zloglasnom Abu Ghraibu.

Prema izvještajima raznih kredibilnih novinara, uključujući i Seymoura Hersha, užasavajući video je snimljen u Abu Ghraibu, zloglasnoj američkoj tamnici za zlostavljanje u Iraku, što je pokupilo vodeće medijske naslove za vrijeme ovog zbivanja.

Na žalost, cini se da su dokazi izloženi prije deset godina, samo grebanje po površini. Iako je video ostao u tajnosti do sada, Hersh kaze da je samo pitanje vremena kada će izaći potpuno u javnost.

Dajući odgovor na ACLU prošle sedmice, nakon sto je Senat dao prvobitni izvještaj o mučenju, Hersh je predstavio sadržaj koji se nalazi na Pentagonovoj tajnoj audio traci. U sljedećem dijelu govora, otkriva najveće strahote:

“Neke od najvećih strahota ne znate. Bilo je žena zatvorenica tamo. Neki su od vas možda čuli da su slale pisma svojim muževima, moleći ih da dođu i da ih ubiju zbog onoga što se desilo. A desilo se to da su te žene uhapšene sa svojim sinovima, malim dječacima. Dječaci su sodomizirani ispred kamera, a najgore od svega je soundtrack (zvuk) krikova ovih dječaka dok ih siluju. Vaša Vlada posjeduje te trake”, rekao je Hersh.

Dakle, žene koje su svjedoci silovanja malih dječaka su, u stvari,  njihove majke.

Ima i drugih priča u London Guardian-u koje isto govore o brutalnim silovanjima mladih iračkih zatvorenika. Prije deset godina, kada je započeo javni skandal o Abu Graibu, Guaridan je objavio svjedocenje jednog zatvorenika od tamo, koji je navodno prisustvovao u jednom od ovih brutalnih napada.

Bivši zatvorenik, Kasim Hilas kaze: “Vidio sam XX kako sodomizira dječaka od možda 15 godina. Klinac je bio u velikoj boli, jako loše se osjećao, a sva vrata od sobe gdje su činili silovanja su prekrili prekrivačima da se ne vidi. Onda kada sam čuo vrištanje popeo sam se na vrh vrata, jer vrh nije bio do kraja prikriven i vidio sam XX koji je bio u uniformi kako stavlja penis u djeciju zadnjicu. Nisam mogao vidjeti djetetovo lice jer nije bilo ispred vrata, ali sam vidio ženu vojnika kako sve slika sa foto aparatom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.