Enis i Edis: Blizanci tvrde da su povezani telepatski

Dvadesettrogodišnjaci iz Živinica Enis i Edis Alić jednojajčani su telepatski blizanci. Osim što osjećaju zajedničku bol, jedan i drugi isto misle.

Edis stariji
S naučne strane, telepatiju među blizancima dokumentirali su i naučnici i istraživači, a o njenom postojanju postoje i brojni dokazi.

Edis je od Enisa stariji pet minuta. Mnogi ih ne razlikuju, čak ni u porodici.

– I naša nas majka ponekad ne razlikuje. Kada pogleda u jednog od nas, ne zna koji je Edis, a koji Enis. Kad smo s rodbinom, neko iz nesigurnosti zovne Edo, pa koji se odazove. Jedino nas razlikuje naša trogodišnja sestrična, koja dosta vremena provodi s nama. Ona nikad do sada nije pogriješila – pričaju blizanci, dodajući da su nedavno vadili nalaze krvne slike i da su rezultati bili identični!

Ispričali su nam neke situacije iz svakodnevice po čemu su drugačiji od ostalih. U djetinjstvu, naprimjer, prilikom igre, ako se jedan sapleo i pao, automatski je i drugi, ničim izazvan, pao.

Studiraju u Tuzli

Ili, ukoliko jednom od njih kažete neki broj ili boju, drugi, iako nije čuo, ponovi isti broj i boju. U sve ovo uvjerila se i ekipa “Avaza”.

– Kada jedan od nas ode u butik da kupi odjeću, i drugi će ubrzo otići u isti butik i kupiti istu odjeću, a da o tome nismo prethodno razgovarali. Jedne prilike smo otišli zajedno da kupimo nešto od odjeće, a prodavač nam nosi ogledalo. Kažemo mu da nam to ne treba, jer smo mi jedan drugome ogledalo i obojici nam se sviđaju iste stvari – kazali su simpatični blizanci, studenti treće godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Tuzli.

I djevojke iz zamijene

Blizancima se znalo dogoditi da ih i njihove djevojke zamijene, što se prepričava kao smiješna, simpatična situacija.
Osim toga, bili su organizatori humanitarnih akcija, gdje su pomagali teško oboljelim sugrađanima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.