Facebook konačno omogućio uređivanje postova

Posljednja nadogradnja Facebook aplikacije za Android donijela je i mogućnost uređivanja postova i komentara, kao i mogućnost prikazivanja svih promjena.

Nova opcija će stići svim korisnicima Facebooka na računarima te korisnicima Android uređaja, potvrdili su iz Facebooka.

Opcija još uvijek nije uključena u aplikaciju za iOS, ali će se najvjerovatnije naći u narednoj nadogradnji. Korisnici će opciju “Edit Post” vidjeti kada kliknu na strelicu u desnom gornjem uglu posta.

Uređivanje postova je bilo prilična kocka za Facebook, budući da sa sobom donosi i opasnost od manipulacije lajkovima i komentarima drugih korisnika.

Primjera radi, korisnik može napisati neki post koji će drugi korisnici komentarisati, a zatim ga promijeniti i napisati nešto što mu mnogo više odgovara.

Facebook ovaj problem rješava tako što post označi kao uređen, a drugim korisnicima omogućava pristup historiji uređivanja posta jednostavnim klikom miša.

Facebook polako korisnicima daje sve više mogućnosti uređivanja sadržaja. Sada mogu uređivati natpise ispod fotografija te stare komentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.