Familijarni centar Rečane – 12 godina uspiješnog rada(VIDEO)

saud

Zdravstvena ustanova koja uliva puno povjerenja mještana sela u Župi kraj Prizrena je ona u Rečanima jednoj od najvećih mjesnih zajednica a po političkim predstavnicima Bošnjaka Kosova jedno od sela koje zaslužuju statut buduće opštine.

Za dobijanje jedne opštine prioritet je da ta opština ispunjava sve uslove po zakonu. No jedna od najvažnijih ,,karika“ u lancu je svakako zdravstvo.gost našeg web-portala je Saud Huduti specijalista za familijarnu medicinu te šef svih zdravstvenih ustanova na području Župe…

U rečanima postoji ambulanta kao centar familijarne medicine i ona je mjesto koja pruža zdravstvenu zaštitu mještanima te promoviše zdravstvene programe za pojedince,porodice i zajednice.

Ovi zdravstveni centri su izuzetno korisni za ljude koji imaju teškoće da dođu do njih (starije osobe) te za one koji žive u udaljenim krajevima ili selima.

U okviru zdravstvene ambulante u Rečanima na raspolaganju vam je 24h medicinski kvalifikovano stručno lice koje će vam pomoći da odlučite koji vid zdravstvene pomoči vam je potreban.Pored osnovnih zdravstvenih usluga medicinski radnici u ovoj ambulanti vam mogu pomoći da kontaktirate druge zdravstve ustanove(npr regionalnu bolnicu u Prizrenu),ili da odete u hitnu pomoć.

Sa kojim se sve bolestima susreću stanovnici Rečana i ostalih sela u Župi pojasniće dr Saud Huduti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.