Fatmir Sejdiu ponovo na čelu LDK-a

Fatmir Sejdiu ima za cilj da se vrati na čelu Demokratskog Saveza Kosova. Sejdiu čeka završetak lokalnih izbora da bih vidio političku jačinu Ise Mustafe, ne samo u Prištini nego i na čitavom Kosovu.

Izvori bliski bivšem predsjedniku naše zemlje kažu da će sačekati i završetak parlamentarnih izbora da bi Fatmir Sejdiu uzeo LDK pod vođstvo, piše “Express”.

Prema njegovim riječima, ako LDK ne bude prva na parlamentarnim izborima, za to će biti odgovoran lično Isa Mustafa.

“U toj situaciji bi povratak Sejdiua na čelu LDK-a, bio spas za partiju Rugove”, izjavio je jedan zvaničnik koji je blizak sa njim.

Express je pokušao da stupi u kontakt sa bivšim predsjednikom ali nije uspio jer Sejdiu nije odgovarao na pozive.

Međutim, ni trenutni lider LDK-a nije želio dati nikakav komentar na scenario Fatmira Sejdiu da se vrati u rukovodstvu partije.

Nijedan od potpredsjednika i članova predsjedništva nisu zeljeli dati izjavu oko mogućeg povratka Sejdiua na liderskoj poziciji LDK-a.

Malo ranije, član predsjedništva LDK-a Arben Gashi je izjavio da se Sejdiu može vratiti na vodećim pozicijama LDK-a samo preko izbornog sistema.

“Može napadati poziciju predsjednika LDK-a u budućnosti, ali kada dođe vrijeme za izbore. LDK je za sada završio proces izbora. Sada je u procesu reforme”, rekao je u oktobru 2010. godine.

U julu ove godine Sejdiu je izjavio da je spreman da se vrati na čelu partije da bi LDK ponovo vratio na vlast.

On je optužio sadašnje rukovodstvo rekavši da oni vole LDK samo kao odskočnu dasku da bi ispunili svoje lične interese.

Za Isu Mustafu, Sejdiu je izjavio da je prolazni lider u LDK-u.

Pristalice Fatmira Sejdiua napravile su facebook profil, “Podržavamo Dr Fatmira Sejdiua za predsjednika LDK-a” koja ima za sada preko 2.000 pristalica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.