Fatmir Sheholli: Nova vlada ili revolucija na Kosovu

Sheholli kaže ukoliko se uskoro ne formira Vlada, Kosovo ide u pravcu bankrota, jer nema rebalansa budžeta, novih projekata, plaćanja radnika.

„Kada nemate drugi put ne preostaje vam ništa drugo nego da pokažete silu koju imate, a ta sila je demokratija unutar građana koja želi da se u jednom momentu pokaže kroz nešto što bi moglo da se nazove revolucijom“, kazao je Sheholli.

Dodaje da je jučerašnji nastavak konstitutivne sjednice bio demokratski, ali da je na Sekretarijat skupštine vršen pritisak od strane PDK-a da niko ne dobije zvaničan poziv uprkos tome što su svi znali da će se sjednica održati.

Fatmir Sheholli je rekao i da „Srpska lista“ treba da bude na strani demokratije, da svoje ciljeve ne može da ostvari sa Demokratskom partijom Kosova nego sa onima koji imaju većinu.

„Srpska lista treba da se dogovara sa čovjekom koji će biti premijer Vlade Kosova. Oni ne mogu da odlučuju o tome da li će Samoopredjeljenje biti dio koalicije ili ne. Mogu da naprave program kojim će ostvariti svoje interse, a ukoliko budući premijer to ne prihvati imaće problem sa njim, a ne sa Samoopredjeljenjem“, rekao je Sheholli.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine i uslovom Samoopredjeljenja da vodi te pregovore, Sheholi je rekao da se pregovara snagom argumenata i da treba zanemariti ličnosti koje će voditi te razgovore.

„Srpska lista ima puno argumenata. Mnogo imovine Srba je uzurpirano, predmeti u sudu stoje po 15 godina, u Prištini živi manje od 20 Srba, nije formirana Zajednica srpskih opština, to su stvari o kojima treba da se priča, a ne o tome ko će voditi pregovore“, kazao je Sheholli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.