Federer na poklon dobio kravu

Dobijanje krave, jednog od simbola Švicarske, Federer je prokomentarisao sljedećim riječima: “U Švicarskoj smo, nemamo lame i kamile.”

Rodžer Federer, jedan od najboljih tenisera svih vremena, dobio je na poklon još jednu kravu. U znak zahvalnosti što učestvuje na turniru u Gštadu Fedeks je od organizatora tokom svečanog otvaranja takmičenja dobio kravu Dezire.
 
“Ona neće biti u mojoj sobi za trofeje, to je sigurno, ali ćemo naći dobro rješenje. Potrebno joj je lijepo mjesto i mnogo hrane”, rekao je Federer, a prenio sajt Asocijacije teniskih profesionalaca.
 
Dobijanje krave, jednog od simbola Švicarske, Federer je prokomentarisao sljedećim riječima: “U Švajcarskoj smo, nemamo lame i kamile.”
 
Ovo nije prvi put da Švicarac dobija kravu u Gštadu. Na istom terenu 2003. godine, poslije osvajanja svoje prve titule na Vimbldonu, dobio je kravu Džulijet.
 
“Prijatno sam iznenađen, ali stvarno ne znam gdje ću da je smjestim. Sumnjam da bi joj bilo prijatno u mom stanu u Bazelu”, rekao je tada Federer, koji se kasnije fotografisao s kravom, ali je i muzao.
 
Neki su se Džulijet sjetili nakon 10 godina, pa su Federera početkom ove godine pitali šta se dešava sa njom.
 
“Nje više nema, živite u prošlosti. Odavno je uginula, mislim da je i njeno tele uginulo”, izjavio je Federer.
 
Iako je Dezire zasjenila sve na početku turnira, peti igrač svijeta je odgovarao i na pitanja o tenisu. Rekao je da će na turniru u Gštadu da igra sa novim većim reketom, koji je prvi put koristio prošle sedmice u Hamburgu, gdje je stigao do polufinala.
 
“I dalje ćemo petljati, tražiti najbolje rješenje, tako da će i ovaj reket vjerovatno promijeniti u narednih nekoliko mjeseci. Probao sam mnogo modela i ovaj mi se najviše dopada. Igraću u Gštadu ovim reketom, a za dalje ćemo vidjeti, za sada je plan da nastavljamo njime”, rekao je Federer.
 
Novi Fedeksov reket se sviđa legendarnom teniseru Pitu Samprasu.
 
“Ne znam koji mu je način razmišljanja, da li će nastaviti da igra tim reketom. Ja sam igrao sličnim reketom poslije povlačenja, jače sam servirao i pomogao mi je pri bekhendu. Volio bih da sam ga isprobao tokom karijere, barem malo na šljaci”, rekao je Sampras.
 
Amerikanac se osvrnuo na uspjehe na Vimblonu i rekordnih sedam titula koje sa tog grend slema imaju on i Federer.
 
“Ne znam da li će neko u sljedećih deset godina osvojiti Vimbldon pet ili šest puta. Rodžerova i moja igra bila je veoma dominantna na travi. Mislim da Endi Marej i Novak Đoković mogu da osvoje još neki trofej, ali da nemaju igru da to učine toliko puta. Možda griješim”, dodao je Amerikanac.

Sampras: Marej favorit
 
Legendarni teniser Pit Sampras smatra da je Britanac Endi Marej glavni favorit za osvajanje US opena, grend slem turnira koji će početi 26. avgusta.
 
“Na Vimbldonu je napokon došlo Endijevo vrijeme. Uspio je da osvoji taj turnir i sada će biti favorit na US openu. On će biti teniser kojeg će željeti da pobjede. U posljednjih 12 mjeseci vidno je podigao nivo igre i to je ono što me je najviše impresioniralo”, rekao je Sampras.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana