Francesco Totti produžio ugovor s Romom do 2016. godine

Neuništivi kapiten Rome Francesco Totti kritikovao je Juventus zbog odnosa prema legendi Stare dame Alessandru del Pieru.

Totti (36) je u petak produžio ugovor s Romom sve do 2016. godine što znači da će se gotovo sigurno i penzionisati u klubu u kojem je proveo cijelu karijeru.

U prvoj ekipi Totti je debitirao daleke 1993. godine, a do danas je za Romu odigrao 680 utakmica, te je bio strijelac 282 puta.

U prvenstvu je postigao 227 pogodaka, te je na listi strijelaca svih vremena u Seriji A na drugom mjestu. Ispred njega je još samo Silvio Piola koji je u karijeri upisao 274 pogotka.

S Romom je jednom osvojio naslov prvaka Italije, dva je puta slavio u domaćem Kupu i Superkupu, a spomenimo kako je oplemenio i nastupanje u reprezentaciji s kojom je 2006. godine u Njemačkoj osvojio naslov svjetskih prvaka.

Da je još uvijek u dobroj snazi pokazuje 12 prvenstvenih pogodaka prošle sezone u Seriji A, dok ove u dvije utakmice još nije bio strijelac.

Isti je tretman u Juventusu, smatra Totti, morao imati Del Piero. Legendarni je napadač lani nakon punih 19 sezona u bijelo-crnom dresu morao napustiti klub nakon čega je otišao u Australiju, tačnije u Sydney FC.

“Njegova je lična odluka bila da ode igrati u Australiju, ali on je bio simbol Juventusa, a nije bio tretiran kao što sam ja u Romi.

Žao mi je zbog toga. S druge strane, presretan sam što sam cijele karijere nosio isti dres”, naglasio je Totti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.