Raketama napadnute zgrade policije u Ankari (VIDEO)

Dvije policijske zgrade u Ankari, glavnom gradu Turske, pogođene su raketama, javljaju danas turski mediji, a potvrđuju vlasti.

Žrtava nema, a pričinjena je materijalna šteta, rekao je novinarima turski ministar unutrašnjih poslova Muamer Guler.Na meti su bile zgrade nacionalnog policijskog direktorata u distriktu Dikmen u Ankari.

“Počinioci su ispalili rakete iz grmlja pored trotoara. Pronašli smo tamo neeksplodiranu raketu, ruksak i tkaninu koja pripada jednog ilegalnoj organizaciji”, rekao je Giler i dodao da se pretpostavlja kako su napadači pobjegli u obližnju dolinu Dikmen.

Ova oblast je jedna od onih u kojima posljednjih mjeseci izbijaju antivladini protesti.

U međuvremenu su turske vlasti ubile jednog osumnjičenog u vezi sa sinoćnim raketnim napadom na štab policije u Ankari, a drugog osumnjičenog su ranili.

Vjeruje se da su osumnjičeni pripadnici ljevičarske Revolucionarne narodne oslobodilačke partije-Front (DHKP-C), saopštila je turska policija.

Osumnjičeni, koga je ubila policija, učestvovao je i u napadu na sjedište vladajuće AK partije u Ankari u martu, navela je policija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.