Udruženje majki iz Đakovice: Za Stojanoviće nema mjesta ovdje jer su ubili 750 nedužnih Albanaca…

Udruženje “Pozivi majki” u Đakovici i porodice ubijenih i nestalih se protive certifikaciji liste “Građanska inicijativa Srba” na kojoj Đokica Stanojević i još četiri Srba konkurisu za odbornike u skupštini opštine Đakovica, na izborima trećeg novembra.

“Đokica Stojanović i njegov brat Milan su zajedno sa bivšim predsjednikom opštine Đakovica Momom Stanojevičem i svi ostali Srbi su nepoželjni ljudi u našoj opštini, jer oni trebaju odgovarati za zločine počinjene nad albanskim stanovništvom” stoji u reagovanju udruženja majki.

“Poznati su po ubijanju 750 nedužnih građana i unišitavanju 726 građana u opštini Đakovica. Tokom poslijednjeg rata na Kosovu 1998-1999. godine spaljeni su i uništeni nekoliko hiljada domova svakome ko je bio Albanac”.

Porodice poginulih i nestalih kažu da su konstatntno pod provokacijama njihovih posjeta u Đakovici.

“Jedina sjedišta koje pripadaju Đokici Stojanoviču i svim Srbima koji su živjeli u nasoj opštini su one optuženičke ispred suda za ratne zločine, da bi dobili kaznu koju zaslužuju a ne da budu pripadnici skupštine opštine Đakovica”.

“Obavještavamo vas da ćemo podignuti svaku moguću inicijativu da bi smo se suprostavili “Građanskoj inicijativi Srba” u našoj opštini. Nećemo poštedeti ni jednog od njih”, stoji u saopštenju udruženja majki iz Đakovice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.