Fudbaler sa suprugom rasturao drogu

Specijalna policija MUP-a RS uhapsila je jučer u akciji kodnog naziva “Paskal” Cvijetina Mikića, zvanog Cican, iz Bijeljine, vođu narko-grupe, i još 11 njegovih saučesnika osumnjičenih za trgovinu kokainom i marihuanom.

“Nezavisne” saznaju da su, osim Mikića, koji je inače kapiten Fudbalskog kluba Koridor iz Bijeljine, uhapšeni još i njegova nevjenčana supruga Dragana Sekulić, te Predrag Čembić, Mihael Vasić, zvani Micin, Momo Mićić, Željko Lazić, Goran Gajić, Slaviša Hrkalo i Darko Ivanović.

Među uhapšenima je i jedna osoba s područja Doboja, čije ime nije poznato, dok su ostali uhapšeni iz Bijeljine.

Iz MUP-a  je saopšteno da su uhapšeni osumnjičeni da su bili pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se na području Bijeljine i okoline bavila trgovinom drogom.

Tokom akcije “Paskal” pretreseno je 12 objekata koje su koristili Mikić i njegovi saučesnici, zaplijenjeni su kokain i marihuana, ali i ilegalno oružje i municija. Istraga je trajala proteklih šest mjeseci, a njom je rukovodilo Okružno tužilaštvo u Bijeljini.

Mikić i saučesnici osumnjičeni su da su u proteklom periodu nabavljali, zatim prepakivali i na kraju prodavali kokain i marihuanu zavisnicima na području Bijeljine i okoline.

Naš izvor navodi da je Mikić poznat po svojim dobrim odnosima s ljudima iz kriminalnog miljea. Cvijetin Mikić ranije je svjedočio u Sudu BiH u postupku protiv zločinačke grupe Zijada Turkovića.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati na dalje postupanje kod nadležnog tužioca.

“U ovim aktivnostima učestvuju policijski službenici Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije MUP-a RS, Specijalne jedinice policije i CJB Bijeljina”, naveli su iz MUP-a RS.

Izvor  blizak istrazi potvrdio je da je tokom višemjesečne istrage zabilježen veći broj razgovora između osumnjičenih o trgovini drogom.

“Nakon što je prikupljen dovoljan broj materijalnih dokaza, krenulo se u hapšenje”, dodao je izvor blizak istrazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.