Fudbalski meč Kosova i Švedske bez publike

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Erolj Saljihu izjavio je da će meč sa Švedskom zakazan za 28. mart u Prištini biti održan bez prisustva publike, piše Kljan Kosova.

“Ne, publika neće moći da prisustvuje meču. UEFA i FIFA imaju takozvani protokol koji je vrlo je strog, a koji dozvoljava samo 10 ljudi, koji su predstavnici timova i Saveza. Nažalost, imali smo pozive i od švedske ambasade, Kfora i drugih da budu na meču, ali ni oni nisu dozvoljeni. Kazne su vrlo stroge. Takođe, nalazimo se u crvenoj zoni i moramo biti izuzetno oprezni”, rekao je Saljihu.

Kako je dodao, kada je reč o mečevima koji su zakazani za mart mesec, najverovatnije je da će zabrana za publiku važiti za sve utakmice.

“U martu, naravno, publika neće biti dozvoljena. Imamo neke prijateljske utakmice zakazane za jun, možda će tada biti dozvoljeno prisustvo ograničenog broja gledalaca. Novi ciklus započinje u septembru i nadamo se da ćemo tada imati pravo na prisustvo publike u većem broju”, rekao je Saljihu.

Inače, u martu je planirano da reprezentacija Kosova odigra tri utakmice, prijateljsku utakmicu protiv Litvanije i dve utakmice u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, protiv Švedske i Španije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.