Fury ponovo nespreman za dvoboj sa Kličkom

Dvoboj za naslov svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategoriji između prvaka Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Vladimira Klička, koji se trebao održati 29. oktobra u Manchesteru, ponovo je otkazan zbog nespremnosti Britanca.

Medicinska komisija koja je pregledala Furya zaključila je da “on zdravstveno nije sposoban za borbu”, a to je već drugi put da se zbog Furyja odgađa meč s Kličkom, kome je 28-godišnji Englez uzeo titulu prošle godine u Duesseldorfu.

Ranije ove godine “uzvrat stoljeća” je otkazan jer je Fury navodno povrijedio skočni zglob, a kasnije se ispostavilo da je pao na doping-testu na zabranjenu supstancu nandrolon zbog čega će u novembru morati pred istražnu komisiju. Sada nisu navedeni razlozi otkaza, već je Fury proglašen nesposobnim te mu je ukazano da će se “morati liječiti ako želi nastaviti trenirati”.

Fury je već izgubio pojas po verziji IBF jer je istekao rok u kome je bio obavezan braniti taj naslov. Prošlog mjeseca Fury i Kličko su se trebali susresti na konferenciji za medije, ali se kontroverzni engleski bokser nije pojavio jer mu se navodno pokvario automobil.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook