Glasnogovornik Porta na najbrutalniji način izvrijeđao Juventus i Ronalda

Glasnogovornik Porta Fernando Saul brutalno je izvrijeđao zvijezdu Juventusa Cristiana Ronalda (36), kao i torinski klub, nakon što su se Portugalci plasirali u četvrtfinale Lige prvaka.

Euforija nakon izbacivanja Juventusa još uvijek je prisutna među pristalicama Porta, a u silnom zanosu kontrolu je potpuno izgubio njihov glasnogovornik koji je iznio skandalozne uvrede.

“Osvetili smo se italijanskim lopovima za ono što se dogodilo u Baselu”, napisao je Saul na svom Instagram nalogu, čime je aludirao na finalni meč 1984. godine, kada je Juve u finalu tadašnjeg Kupa Kupova pobijedio 2:1.

Saul se nije zaustavio tu, već se obrušio i na Cristiana Ronalda.

“Osvetili smo se svinji Ronaldu za ono što je uradio na našem stadionu. Kakva ponosna porodica, ovo je Porto. Sad čekam video od Dolores (Cristianove majke op.a.) i ostalih bezubih članova porodice”, dodao je glasnogovornik Porta, čime je izazvao velike polemike u Portugalu.

U međuvremenu, Saul je pod pritiskom javnosti izbrisao svoje postove i izvinio se zbog njihovog sadržaja, ali jasno je bilo da je šteta već učinjena.
“Želio bih se izviniti Ronaldu i njegovoj porodici ako smatraju da ih ne poštujem zbog postova koje sam objavio nakon historijske noći. Dovoljno sam ponizan da priznam da sam pretjerao.”

Ronaldova sestra Katia Aveiro odmah je odgovorila:
“Operite usta kada govorite o Ronaldu, o njegovom životu i životima hiljadama drugih ljudi. Ovdje se prednost daje neznalicama i očito poremećenim ljudima. Porto, nisi ti kriv, on ni na koji način ne predstavlja klub”, kazala je Ronaldova sestra.

Nije prvi put da se Fernando Saul, koji je i službeni spiker na stadionu Porta, upustio u slične komentare. On je 2017. godine čak suspendovan na 30 dana nakon što je tokom derbija protiv Benfice uzeo mikrofon i vikao “dosta nam je pljačke”.

Također, Porto je saopćio da je protiv Saula pokrenuo disciplinski postupak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.