Haradinaj: Kurtijeva izjava osramotila Kosovo i razočarala SAD

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je izjava kosovskog predsednika vlade Aljbina Kurtija da su sporazumi sklopljeni u Minhenu bez njegovog znanja, osramotila Kosovo i razočarala SAD.

Haradinaj je rekao da bi Kurti trebalo da pozove članove radne grupe Kosovske uprave civilnog vazduhoplovstva i drumskog saobraćaja i obavesti se o detaljima onoga što je dogovoreno.

Haradinaj je na svojoj Fejsbuk stranici podsetio da je 30. januara pozvao službenike Ministarstva infrastrukture da ih obavesti o sporazumu koji će biti potpisan uz posredovanje specijalnog izaslanika Ričarda Grenela.

„Ova fotografija snimljena je 30. januara 2020. Kao premijer zemlje, pre dve nedelje pozvao sam na sastanak radne grupe Kosovske uprave civilnog vazduhoplovstva i drumskog saobraćaja, odnosno službenike ministarstva, da ih obavestim o pismu o namerama za železnicu koje će biti potpisano sa Srbijom uz posredovanje Grenela. Zamolio sam ih i da ne razgovaraju o bilo čemu što je u suprotnosti sa Ustavom Kosova“, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

„Premijer Kurti je trebalo to da učini a ne da sramoti zemlju rekavši da nije obavešten”, napisao je Haradinaj.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana