Haradinaj priznao poraz na izborima i neće u koaliciju sa Kurtijem

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj priznao je poraz na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i poručio da će biti u opoziciji. On je demantovao spekulacije o mogućoj koaliciji sa pokretom Samoopredeljenje.

Haradinaj je lidera pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbina Kurtija nazvao prevarantom.

„Mi ne želimo da potkopavamo odluku naroda koji je odlučio kome da veruje, dok moje mišljenje o vođi „Samoopredeljenja“ znate. Nažalost, mislim da to nije ono što je obećano. Postoji mogućnost da prevari i frustrira građane, ali to je budućnost. Nadam se da nisam u pravu”, rekao je Haradinaj.

Komentarišući rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, Haradinaj očekuje da će, uz uslovne glasove iz dijaspore, koalicija Alijansa za budućnost Kosova i Socijal demokratska partija dobiti blizu 100.000 glasova.

Haradinaj je naglasio da njegova stanka neće tražiti ponovno brojanje glasova, kako su to tražili i DPK, DSK i Socijaldemokratska inicijativa.

Lider Alijanse za budućnost Kosova je okrivio DPK za podršku ideji o podeli Kosova, ali je rekao da će sarađivati sa Kadrijem Veselijem u opoziciji po pitanjima o kojima dele iste stavove.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana