Haradinaj traži da lično učestvuje u nastavku dijaloga sa Beogradom

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine i da bude deo delegacije umesto ministara Meljize Haradinaj Stuble i Seljima Seljimija, prenosi Reporteri informaciju koju je izneo voditelj emisije “Debate Plus” na Televiziji Dukađini Ermal Panduri.

“Na sastanku sa Isom Mustafom i Fatmirom Limajem, Ramuš Haradinaj je zatražio da učestvuje u dijalogu i to je izazvalo nezadovoljstvo među članovima koji čine koaliciju”, rekao je Panduri.

Analitičar Imer Muškoljaj kaže da bi koalicija trebalo da ima poverenje u premijera za dijalog.

“Imam utisak da je ovo nametanje Ramuša Haradinaja, koji bi koristio priču da je navodno sprečio štetan sporazum. Smatram nerazumnim da političari koji nisu u vladi postanu deo delegacije“, rekao je Muškoljaj.

Analitičar Astrit Gaši ocenjuje da je nerazumno da partijski lideri traže učešće u delegaciji.

“Haradinaj ima puno pravo da bude predstavljen u dijalogu jer je deo vlade, ali ne i da tamo odlazi“, rekao je Gaši.

Prvi potpredsednik vlade u kosovskoj vladi Besnik Tahiri, međutim, negira tvrdnje da je Ramuš Haradinaj tražio da bude učesnik dijaloga u Briselu. Tahiri je rekao da Haradinaj traži svoja tri cilja na temu dijaloga.

“Ramuš Haradinaj nije tražio da bude prisutan u Briselu. Zahtevao je i zahteva da se ispune tri osnovna cilja u temi dijaloga. To je tražio u svojoj vladi kao premijer, ali i danas kao partner u vladi“, rekao je Tahiri za Indeks onlajn.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook