Zemaj: Epidemiološka situacija stabilna, ali nema opuštanja

Ministar zdravlja Armend Zemaj izjavio je danas da je epidemiološka situacija sa koronavirusom na Kosovu stabilna, međutim, skrenuo je pažnju na dalje poštovanje zaštitnih mera kao prevencije u borbi protiv kovid-19.

Zemaj je tokom sastanka sa direktorom Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova Naserom Ramadanijem, predsednikom savetodavnog Odbora Ljulj Rakom i saradnikom iz kabineta kosovskog premijera Visarom Berišom rekao da rad na borbi protiv kovid-19 treba nastaviti bez opuštanja.

“Borba protiv koronavirisa i dalje je prioritet našeg svakodnevnog rada, ali nikako ne znači da treba ostaviti po strani projekte i druge radove koji imaju veze sa regulisanjem sistema javnog zdravstva kao održivog, modernog i funkcionalnog”, napisao je Zemaj u objavi na Fejsbuk nalogu.

Prema njegovim rečima, za sada je epidemiološka situacija na Kosovu stabilna, ali poštovanje mera se mora nastaviti i ne sme doći do opuštanja.

“Na radnom sastanku sa Ramadanijem, Rakom i Berišom analizirali smo situaciju sa kovid-19 i korake koje moramo preduzeti narednih dana u vezi sa novim merama. Sada kada smo otvorili većinu škola na Kosovu, saradnja svih građana veoma je važna kako bi se sprečilo širenje kovid-19”, poručio je Zemaj.

Ministarstvo zdravlja uopšte i on kao ministar posebno, dodao je Zemaj, posvetiće se pre svega očuvanju javnog zdravlja na Kosovu.

 

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana