Hirurg slike amputacija stavlja na Facebook

Amputacije 1Šef hirurgije bolnice u Novoj Gradiški dr. Bogomir Barbić ovih je dana uzburkao javnost nakon što su u medije procurile informacije kako je na svojem Facebook profilu stavljao slike amputiranih udova koje je sam operirao.  Iako su ga upozoravali da ne može slike amputacija stavljati na svoj Facebook profil, on se pravdao da time ne narušava privatnost pacijenta, jer se ne zna ko je na slici, prenosi Jutarnji list.

No, osim toga, protiv njega je navodno postojala i prijava da je jednom starijem pacijentu srpske nacionalnosti tokom amputacije prsta puštao “Jasenovac i Gradiška Stara”. Barbić, pak, za tu priču, tvrdi da je izmišljena.

Uz slike svojih operacija i amputacija, Barbić je na svoj Facebook profil imao razne proustaške simbole, sliku Josipa Broza Tita označenog kao metu i hrvatski grb s prvim bijelim poljem, piše Jutarnji list.

Zanimljivo, doktor Barbić je nedavno odjednom skinuo sve slike sa profila.

Inače, dr. Barbić radi u Novoj Gradiški od 2006. godine, kada je došao iz Busovače u BiH, gdje je navodno iza njega ostao dug od 450.000 eura. Politički je angažiran, izabran je za doživotnog predsjednika HDZ-a u Busovači i dva mandata je bio zastupnik u Parlamentu BiH.

No, sada Barbić, ipak, odlazi iz novogradiške bolnice. Navodno će se 5. juna, kada mu istekne godišnji odmor, vratiti natrag u BiH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.