Nova limuzina Opel Astra

opel-astraTri godine nakon predstavljanja posljednje generacije Astre, Opel proširuje gamu ovog automobila limuzinom sa 4 vrata. Novi model u početku će biti dostupan sa sedam različitih motora i biće ponuđen od jeseni 2012. godine.

Poslije hečbek, kupe i karavan verzije, Astra sedan je četvrta varijanta ovog modela koja će se naći na tržištu.

Nova Astra dizajnirana tako da se linija krova blago savija u luk preko putničkog dijela, a zatim spušta prema stražnjem dijelu vozila slično kao na Opelu Insigniji.

Pošto se zakrivljeni “C” stup proteže duboko u stražnji dio, on vizualno prikriva veličinu prtljažnika i smanjuje prepust na tom dijelu vozila. Zadnji dio Astre sedan odlikuju koso staklo, integrirani spojler i masivni branik.

Kao opcija, u ponudi će biti i nekoliko dimenzija alu felni, veličine do 19 inča.

Uz novu Astru dolaze i AFL + farovi sa biksenonskim svjetlima, kao i adaptivna FlexRide šasija s mogućnošću izbora između tri različita moda – standardnog, moda podređenog udobnosti pri vožnji na dugoj i sportskog moda.

Kupci Astre sedan inicijalno će moći birati između sedam pogonskih agregata i to četiri benzinska (od 74 kW/100 KS do 132 kW/180 KS), od kojih se tri mogu kombinirati sa šestobrzinski automatskim mjenjačem, i tri dizelska motora (70 kW / 95 KS do 96 kW/130ks).

opel-astra-gepek

U Opelu posebno izdvajaju dva enegretski najefikasnija modela koji su opremljeni 1.7 CDTI ecoFLEX motorom s kreni / stani sustavom i koji razvijaju snagu od 81 kW/110 KS, odnosno 96 kW/130 KS, uz deklariranu prosječnu potrošnju od 3.7 litara na 100 km i 99 g / km CO2.

Uz ovu startnu ponudu pogonskog sklopa, Astra limuzina biće početkom 2013. godine dodatno unaprijeđena Opelovom usavršenom generacijom SIDI ECOTEC benzinskih motora zapremine 1.6 litra, sa četiri cilindra, turbo punjenjem i direktnim ubrizgavanjem.

Nova Astra limuzina dugačka je 4658, široka 1814 i visoka 1476 mm, a ima isto međuosovinski razmak (2.685 mm) i kao i Sport Tourer karavan verzija.

Prtljažnik ima obujam od 460 litara što je za 90 litara više nego u modelu s 5 vrata. Spuštanjem stražnjeg sjedala, dobiva se maksimalnih 1010 litara korisne zapremine.

opel-astra-1

U Opelu smatraju da je nova limuzina važan dodatak najnovijoj generaciji obitelji Astra modela. Prema njihovim riječima, ova vrsta automobila vrlo je tražena na rastućim tržištima Istočne i Središnje Europe, posebice u Rusiji i Turskoj.

Zbog toga je Opel odlučio svjetsku premijeru nove Astre sa 4 vrata organizira na Sajmu automobila u Moskvi, koji će se održati od 29. avgusta do 9. septembra 2012. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.