Hormoni uveliko utiču na seksualni život žene

Hormoni uveliko utiču na seksualni život žene, potvrdila je američka studija.

Nivo estrogena i progesterona mijenjaju jačinu ženskog libida, pa tako estrogen povećava seksualnu želju, dok je progesteron smanjuje, piše The Huffington Post.

Ženama na piluli više se sviđaju nježniji muškarci
Izbor partnera zavisi i od toga uzima li žena kontraceptivne pilule ili ne, pokazala je britanska studija. Naučnici su pratili ponašanje žena na piluli i bez nje. One žene koje je nisu pile više su privlačili muževniji partneri s naglašenom vilicom i obrvama, dok su se pripadnicama ljepšeg spola koje su koristile pilulu više sviđali muškarci s nježnijim crtama lica. Pilula utiče na hormonalnu ravnotežu žene zbog čega ih nesvjesno privlače nježniji muškarci koji će biti dobri očevi.

Hormoni utiču na političke stavove
Osim na privlačnost, hormoni utiču i na političke stavove, potvrdila je kontroverzna američka studija. Tako žene tokom ovulacije češće glasuju za liberalne predstavnike stranke nego za one konzervativne zato što su im seksualno privlačniji.

Izbor zanimanja zavisi od seksualnih hormona
Hormoni određuju i izbor zanimanja, potvrdili su američki naučnici sa Univerziteta Penn State. Proučavali su sestre od kojih je jedna imala kongenitalnu adrenalnu hiperplaziju (KAH). Riječ je o genetskom poremećaju, a izaziva ga pretjerana izloženost muškom spolnom hormonu androgenu još u materici.

Žene s KAH-om pokazale su veći interes za stvari, dok su njene sestre više zanimala druženje s ljudima pa su bile sklonije zanimanjima koje zadovoljavaju njihovu potrebu, kao što je učiteljica. Višak muških hormona povezuje se i s izborom “muških” zanimanja poput medicine.

Tokom ovulacije ženama su privlačniji mačo muškarci
Za vrijeme ovulacije gospodin Pogrešni može se činiti kao gospodin Pravi, pokazala je američka studija. Žene su na osnovu profila s internet stranica za dejtove trebalo da pronađu muškarce koje smatraju dobrim očevima. One koji su ovulirale, birale su seksi i manje pouzdane tipove, dok su one koje nisu ovulirale izabrale pouzdane i stabilne muškarce, prenosi 24 sata.

Evolucijski teoretičari tvrde kako loši momci imaju viši nivo testosterona što žene privlači tokom ovulacije jer je jedini cilj po zamisli prirode stvaranje potomstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.